Garnitürlü Enginar Çanağı Nasıl Yapılır? Enginar Çanağı Tarifi

Garnitürlü Enginar Çanağı Nasıl Yapılır?

Misafirlerine şık ve sağlıklı bir yemek hazırlamak isteyenler için, çanak enginar tarifi iyi bir alternatif olabilir. Enginar genelde pazar ve marketlerde soyulmuş, ayıklanmış olarak, pişirmeye hazır vaziyette satılıyor.

Size düşen tek şey, enginarı hangi malzemeleri kullanarak pişireceğinize karar vermek. Enginar çanağını zeytinyağlı yapmak isterseniz haşlanmış sebzelerden yararlanabilirsiniz. Fakat etle aranız iyiyse kıyma ve havuç kullanarak hazırlayacağınız garnitürü de deneyebilirsiniz. Her türlü enfes olacağına eminiz. Şimdiden ellerinize sağlık.

Garnitürlü Enginar Çanağı Nasıl Yapılır?

Gerekli Malzemeler;

  • 4 adet çanak enginar
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy havuç
  • Yarım su bardağı bezelye
  • 1 limon
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber

Hazırlanışı: 

  • Havuç ve patatesler küp küp doğranır ve bezelye ile birlikte üzerini kaplayacak kadar su eklenerek, çok yumuşamayacakları şekilde 3-5 dakika kadar altı açık haşlanır.
  • Sebzeleri süzdükten sonra tencerede zeytinyağı ile soğan kavrulur. Haşlanmış sebzeler üzerine eklenerek, 1-2 dakika daha kavrulmaya devam edilir.
  • Bir kapta limon sıkılır ve içerisine tuz, karabiber, (dilerseniz bir tutam şeker) eklenir.
  • Ayrı bir tencereye zeytinyağı eklenir çanak enginarlar yerleştirilir ve limonlu karışım ile üzerini hafif geçecek kadar su ilave edilir.
  • 5-10 dakika kadar altı açık şekilde pişirdikten sonra kavurduğumuz sebzeler çanaklara bölüştürülür. Altı kısılıp, üzeri kapatılarak, enginarlar yumuşayana kadar pişirilir.
  • Tenceredeki suyu sebzelerin üzerinde belirli aralıklarla gezdirmeniz, garnitüre aromanın işlemesini sağlayacaktır.

Şimdiden herkese afiyet olsun.

Hayal Gücünüzü Besleyin: Benzer Konulardaki Bağlantıları İnceleyin

Yorum yapın

Dubai Schokolade Dubai Premium Weiße Schokolade Dubai Schokolade Bitter Dubai Schokolade Vollmilch tokat haber